Malzemeler
4 çorba kaşığı şehriye
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir paket et suyu ya da hazır tavuk suyu
50 gr kıyma
Yarım çorba kaşığından biraz fazla salça
Terbiyesi İçin
Yarım limon suyu
Bir a
Yapılışı
Tencereye bir çorba ya da arzu ettiğiniz miktarda tereyağı ve kıymayı koyarak kavurup, ardından salçayı ekliyoruz. Ardından şehriyeyi koyarak bir sefer çeviriyoruz. Önceden ısıttığımız sıcak suyu azar azar koyarak şehriyemizi kaynamaya bırakıyoruz. Çok fazla erimemesine dikkat ediyoruz. 10 dakika boyunca kaynattığımız şehriyemizin altını kapatıyoruz.
Bu arada bir tabakta bir yumurta ve yarım limon suyunu iyice çırpıyoruz ve çorbamızın suyundan bir iki kaşık bu karışıma ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve bu karışımı ağır ağır çorbamıza ilave ediyoruz. Bu işlemi yaparken iyice karıştırmalıyız ki, yumurtalar içinde topaklanmasın. Daha sonra çorbamızı hafif kısık ateşte yeniden kaynayana kadar karıştırıyoruz. Servis yaparken arzu edilirse maydonuz ile süslüyoruz.
Afiyet olsun hepinize…
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu Tarifi Beğendiniz mi ?