11 Eylül 2014 Perşembe

Posted by jinson on 04:08 No comments


Çorbalar, sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu yüzden yemeğe başlangıçta ilk olarak çorbalarımızı servis yaparız. Bu nedenle ben de ilk olarak Şehriye çorbasının tarifini vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi şehriyeler yıldız, arpa ve tel şehriye olarak üç çeşit olarak marketlerde bulunmakta. Ben en çok arpa şehriyeyi sevdiğimden evimizde daha sık olarak onu yapıyoruz. Şimdi de sizlerle çorbanın yapılışına geçelim…


Malzemeler

4 çorba kaşığı şehriye
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir paket et suyu ya da hazır tavuk suyu
50 gr kıyma
Yarım çorba kaşığından biraz fazla salça




Terbiyesi İçin

Yarım limon suyu
Bir a

Yapılışı 

Tencereye bir çorba ya da arzu ettiğiniz miktarda tereyağı ve kıymayı koyarak kavurup, ardından salçayı ekliyoruz. Ardından şehriyeyi koyarak bir sefer çeviriyoruz. Önceden ısıttığımız sıcak suyu azar azar koyarak şehriyemizi kaynamaya bırakıyoruz. Çok fazla erimemesine dikkat ediyoruz. 10 dakika boyunca kaynattığımız şehriyemizin altını kapatıyoruz.
Bu arada bir tabakta bir yumurta ve yarım limon suyunu iyice çırpıyoruz ve çorbamızın suyundan bir iki kaşık bu karışıma ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve bu karışımı ağır ağır çorbamıza ilave ediyoruz. Bu işlemi yaparken iyice karıştırmalıyız ki, yumurtalar içinde topaklanmasın. Daha sonra çorbamızı hafif kısık ateşte yeniden kaynayana kadar karıştırıyoruz. Servis yaparken arzu edilirse maydonuz ile süslüyoruz.

Afiyet olsun hepinize…




0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Tarifi Beğendiniz mi ?